Report Bugs Hints & Tips Strategy Articles Best of Civ5 Best Leaders Member reviews Stories
Results 1 to 5 of 5

Thread: Windows version to play Civilization 5

  1. #1
    CravenA
    Settler
    Join Date
    19 Nov 2001
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    December 21, 2014
    Local Time
    02:34

    Windows version to play Civilization 5

    Hi all, I would like to know which version of Windows to use to play Civ 5 on my system, I have theses licences currently;

    - Windows XP Media Center x86
    - Windows 7 Ultimate x86/x64

    So, in short, I have 3 options, Windows XP 32-bit, Windows 7 Ultimate 32-bit and Windows 7 Ultimate 64-bit.

    Here is my system configuration, I currently have Windows XP 32-bit installed;

    - AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ (2 Ghz)
    - 4 x 1024 Mo of RAM (since I am in 32-bit mode, the system only use 3,5 Go or RAM)
    - ATI Radeon HD 4600 with 512 Mo of memory (ddr2)

    I think that's the only configuration items that actually make a difference in the game performance.

    So my main question is, under which of my 3 OS options I should play Civilization 5 to get better performances?

    Also, is it a good idea to buy a SSD drive to install my OS and game to get better performances?

    Thanks a lot!
    ----------------
    CravenA

  2. #2
    Zoetstofzoetje
    King
    Join Date
    20 Sep 2001
    Location
    ˙˙˙˙◘◘
    Posts
    2,095
    Country
    This is Zoetstofzoetje's Country Flag
    Thanks
    6
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Local Date
    December 21, 2014
    Local Time
    04:34
    Windows 7 gives you the better civ5 experience, because of further video card driver development. Not only is civ5 more bling bling under those circumstances, it will also give you more bang for your old hardware buck.

  3. #3
    CravenA
    Settler
    Join Date
    19 Nov 2001
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    December 21, 2014
    Local Time
    02:34
    So, in short, I should use Windows 7 x64 because I will get more of my RAM (4 Go instead of 3,5 Go for 32-bit systems) and should get better performances because of driver optimisation?
    ----------------
    CravenA

  4. #4
    Zoetstofzoetje
    King
    Join Date
    20 Sep 2001
    Location
    ˙˙˙˙◘◘
    Posts
    2,095
    Country
    This is Zoetstofzoetje's Country Flag
    Thanks
    6
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Local Date
    December 21, 2014
    Local Time
    04:34
    bingo

  5. #5
    CravenA
    Settler
    Join Date
    19 Nov 2001
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    December 21, 2014
    Local Time
    02:34
    Sweet, thanks for your clear explanations!
    ----------------
    CravenA

Similar Threads

  1. Civ 2 for mac - graphically better than the windows version?
    By monolith94 in forum Civilization Series General: Past and Future
    Replies: 81
    Last Post: October 4, 2004, 20:28
  2. Col: Windows version Map Editor
    By awckie in forum Civilization Series General: Past and Future
    Replies: 8
    Last Post: January 2, 2003, 19:08
  3. Windows version fixed
    By Thue in forum Freeciv
    Replies: 0
    Last Post: December 14, 2000, 11:30
  4. Non-multiplayer Windows version?
    By DaveV in forum Freeciv
    Replies: 6
    Last Post: August 25, 2000, 18:58
  5. So I have the Windows version
    By Kyle in forum Freeciv
    Replies: 10
    Last Post: July 12, 2000, 15:59

Bookmarks

Posting Permissions