Results 1 to 8 of 8

Thread: Game stops at 2050 AD. How to make it unlimited?

  1. #1
    intel
    Settler
    Join Date
    13 Jan 2004
    Posts
    2
    Country
    This is intel's Country Flag
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    October 22, 2014
    Local Time
    15:25

    Game stops at 2050 AD. How to make it unlimited?

    Hi everyone,


    The game stops at 2050 AD. Is there some way to make it run for a much longer time or to make it run without any time limit. Please help me. intel

  2. #2
    Kloreep
    Emperor Kloreep's Avatar
    Join Date
    19 Jun 2002
    Posts
    8,617
    Country
    This is Kloreep's Country Flag
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    October 22, 2014
    Local Time
    10:25
    Well, you can keep playing past 2050 if you want... but no victory can be scored, since technically a civ has already won by histographic victory.

    If you really want to expand the time limit on victory beyond the default 540 turns, create a scenario in the editor: open the editor up, select Scenario|Scenario Properties, check the "Time Limit" box, and set a new turn limit.

  3. #3
    Gramphos
    Technical Director Gramphos's Avatar
    Join Date
    08 Apr 2001
    Location
    Linköping, Sweden
    Posts
    9,304
    Country
    This is Gramphos's Country Flag
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    October 22, 2014
    Local Time
    16:25
    From PTW there also is a Game Limits button on the player setup screen that can change the limit.

    In vanilla Civ3 you can use my multitool and edit the save to have a later enddate
    Creator of the Civ3MultiTool

  4. #4
    intel
    Settler
    Join Date
    13 Jan 2004
    Posts
    2
    Country
    This is intel's Country Flag
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    October 22, 2014
    Local Time
    15:25
    Dear Gramphos,


    Please let me know where can I find the Vanilla Civ3 and your multitool. Thanks in advance.

    intel

  5. #5
    Gramphos
    Technical Director Gramphos's Avatar
    Join Date
    08 Apr 2001
    Location
    Linköping, Sweden
    Posts
    9,304
    Country
    This is Gramphos's Country Flag
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    October 22, 2014
    Local Time
    16:25
    Vanilla civ3 is the original game, and my multitool can be found in the Civ3 -Files forum
    Creator of the Civ3MultiTool

  6. #6
    Carenza
    Settler
    Join Date
    23 Jan 2004
    Posts
    22
    Country
    This is Carenza's Country Flag
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    October 22, 2014
    Local Time
    15:25
    there is a .ini file in the install directory for Conquests and one of the lines has the 540 turns listed. I changed this to the max of 1000 so I always have a longer game.

    Changing the turns in-games DOES NOT get remembered between games unlike the other setting when you start a new game.

  7. #7
    Carenza
    Settler
    Join Date
    23 Jan 2004
    Posts
    22
    Country
    This is Carenza's Country Flag
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    October 22, 2014
    Local Time
    15:25
    I have noticed that whatever number you put in the .ini file appears on the game limits screen even if it is above 1000 BUT when the game finished the score summers screen says 1000 turns on it so I am not sure if putting a number bigger than 1000 in the ini file helps.

  8. #8
    Willem
    Emperor Willem's Avatar
    Join Date
    18 Dec 2001
    Location
    Canada
    Posts
    5,755
    Country
    This is Willem's Country Flag
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Local Date
    October 22, 2014
    Local Time
    08:25
    Originally posted by Carenza
    I have noticed that whatever number you put in the .ini file appears on the game limits screen even if it is above 1000 BUT when the game finished the score summers screen says 1000 turns on it so I am not sure if putting a number bigger than 1000 in the ini file helps.
    It's actually 999, since they start counting the turns at 0. 1000 turns is the maximum at this point.

Similar Threads

  1. The game stops responding or quits unexpectedly
    By standhouse in forum Civilization IV General
    Replies: 3
    Last Post: November 25, 2005, 15:00
  2. Game stops BreakDown
    By tigerduck in forum Call to Power 2
    Replies: 29
    Last Post: October 4, 2004, 11:36
  3. 2050 - Game Over
    By G-9405 in forum Civ3-General-Archive
    Replies: 9
    Last Post: January 8, 2003, 14:36
  4. Replies: 7
    Last Post: February 26, 2002, 19:55
  5. The Game Ends At 2050?!?!?!?!?!
    By Darkhorse27 in forum Civ3-General-Archive
    Replies: 2
    Last Post: January 4, 2002, 18:50

Bookmarks

Posting Permissions